Binnen onze zorgtuin Lavie willen wij onze cliënten een veilige plek bieden waar ze zichzelf mogen en kunnen zijn.
Wij werken volgens een holistische visie wat inhoudt dat wij kijken naar de hele mens en problemen bij onze cliënten benaderen als ontwikkelingskansen. Dit houdt in dat wij verder kijken dan de gestelde problematiek en / of diagnose. Wij geven onze cliënten graag een ‘thuisgevoel ’ waarbij wij vooral mogelijkheden, interesses en talenten belichten.

Binnen het werken op onze zorgtuin leven wij met de seizoenen. Dit betekent dat wij in het voorjaar en de zomermaanden veel buiten zijn. We werken in de tuin en we ondernemen diverse activiteiten die met het verzorgen en opkweken van planten te maken hebben. Ook zijn we bezig met het verbouwen en oogsten van groenten welke we gebruiken in de keuken. Wij maken jam en appelmoes en wecken onze eigen groenten in. De potjes met onze producten verkopen we in ons stalletje langs de weg en in ‘Het Broodboetje’ in het dorp.

Hiernaast hebben onze pony’s, kippen, konijnen, eenden, katten en hond hun verzorging nodig.

Tijdens regenachtige dagen en in de wintermaanden zijn we vaker binnen. We werken met hout in de schuur, koken of bakken in de keuken en zijn creatief bezig in onze creatieve ruimte. Ook kun je bij ons muziek maken in onze loungeruimte. We hebben een piano, een djembé en een gitaar.

Wij vinden het belangrijk om een gezellige en ontspannen sfeer te creëren. Onze cliënten werken altijd met vaste begeleiders.