Dagbesteding

1. Dagbesteding voor (jong)volwassenen en vervoer
Van maandag tot en met vrijdag bieden wij dagbesteding aan, aan (jong)volwassenen vanaf 15 jaar met een verstandelijke beperking. Vervoer van en naar de zorgtuin kan in overleg met ons worden verzorgd. We zijn in het bezit van personenbussen met vaste chauffeurs.

2. Ervaring en specialisaties
We hebben veel ervaring met het bieden van dagbesteding aan deelnemers met stoornissen binnen het autistisch spectrum, hechtingsproblematiek en andere gedragsproblemen. We hechten veel waarde aan een holistische benadering, waarbij we naar het totaalplaatje kijken en begrijpen wat de deelnemers nodig hebben op fysiek, mentaal en emotioneel niveau. Ook voor extra hulp bij ADL activiteiten ben je bij ons in goede handen.

3. Diverse (seizoensgebonden) activiteiten binnen en buiten
We bieden verschillende activiteiten / werkzaamheden aan, zowel binnen als buiten, die afgestemd zijn op de seizoenen en waarbij we rekening houden met de behoeften van de deelnemer.

4. Nadruk op ontspanning en ontwikkeling
De nadruk ligt op ontspanning en het creëren van een plezierige dagbesteding. Hier krijgt iedereen de ruimte om zich op zijn of haar eigen tempo verder te ontwikkelen. We bieden zinvolle en betekenisvolle activiteiten aan, afgestemd op de interesses van de deelnemers.

5. Geen productiedruk:
We bieden dezelfde activiteiten aan als op een arbeidsgerichte dagbestedingsplek, maar het verschil is dat wij niet productiegericht zijn. Waarbij we evengoed leuke en lekkere producten maken die we verkopen in ons kraampje aan de weg. Uit ervaring weten we dat deelnemers juist binnen deze veiligheid stapjes kunnen maken waardoor vaardigheden worden aangeleerd.

6. Dagritme en veilige groeiplek
We beginnen de dag tussen 9.00 uur en 9.30 uur en sluiten rond 15.30 uur de dag af met koffie / thee / limonade. Wij werken volgens een vast dagritme, zodat onze deelnemers weten waar ze aan toe zijn. Wij bieden onze deelnemers een veilige plek waar zij verder kunnen groeien. Dit doen we o.a. door in kleine groepen te werken met vaste begeleiders.

7. Stageplekken voor leerlingen
Leerlingen vanuit het speciaal onderwijs bieden wij stageplekken binnen de dagbesteding.